Personal

Veterinärer

Karin Råberg

Karin är grundare till Blekinge Smådjursklinik. Hon har arbetat som smådjursveterinär sedan 1996 med särskilt fokus på hundens och kattens sjukdomar. Innan hon flyttade till Blekinge arbetade hon på Läckeby djursjukhus i Småland, först som klinikveterinär och sedan som chefsveterinär.

Arbetet på en mindre klinik tycker hon är fantastiskt roligt då det är så varierande och ger en nära kontakt med alla kunder och deras djur. Kirurgi är ett av hennes främsta intressen, liksom tandsjukvård hos hund och katt. Utifrån sin stora erfarenhet av tandsjukvård har Karin fått utbilda andra veterinärer i bland annat extraktionsteknik.

På fritiden blir det ganska mycket hundträning och långpromenader i skog och mark tillsammans med flattarna Gimli och Luna.

 

 


Katarina Ljungcrantz

Katarina, eller Ninna, tog veterinärexamen 1996 tillsammans med Karin. Därefter arbetade hon som distriktsveterinär i Karlskrona 1997-2007, innan hon började på Blekinge Smådjursklinik i januari 2008.

Ninna har vidareutbildat sig genom att ta en examen i smådjursmedicin, Improve International PgC/GPCert(SAM) via European School of Veterinary Postgraduate Studies (ESPVS).

Hemma i det stora huset finns tre barn, liksom schäfertiken som lystrar till namnet Maråsens Rejka och en katt som heter Tiger Mazarin.

 

 

 


Mirja Heilmann

Med sin stora kunskap om gnagare och fåglar blev Mirja omedelbart en stor tillgång för kliniken när hon började arbeta här hösten 2014. Sin utbildning fick Mirja på Veterinärmedicinska högskolan i Hannover, Tyskland. Under studietiden jobbade Mirja på högskolans klinik för smådjur samt exotiska djur. Hon blev färdig veterinär 2012 och arbetade sedan på Läckeby djursjukhus fram tills hon började hos oss.

 

 

 

 

 


Marie Svanlund

Marie är veterinär på Blekinge Smådjursklinik. Hon har tidigare arbetat på Anicura Kalmar Djursjukhus. Marie bor norr om Karlskrona med man, tre barn, hästar, hundar, katter, kaniner och höns. Hennes intresseområden är  mjukdelskirurgi samt smådjur (marvin, kaniner etc).

 

 

 

 

 

 


Legitimerade djursjukskötare

Marie Kristiansson

Marie är leg djursjukskötare och började på kliniken i april 2014. Tillsammans med de tre glada labradorerna Battis, Greta och Chili, två hästar, katter, make och två söner har Marie fullt upp hemma på gården.


Jonas Lindblad

Jonas började hos oss i november 2016 och ser fram emot att ha ett arbete i Karlskrona och närheten till Blekinges skärgård. Han har jobbat inom djursjukvården i 27 år och är legitimerad djursjukskötare. Jonas kommer senast från AniCura Läckeby djursjukhus, strax norr om Kalmar.


Mary Abrahamsson

I juni 2007 tog Mary sin examen som djursjukskötare vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, i Skara. Innan hon satte sig i skolbänken hade hon jobbat några år som djurvårdare.

Mary är intresserad av utställning och pälsvård. Afghanerna Otto och Gem ser till att hon har att göra inom detta område. Med Otto spåras det även en hel del ute i skog och mark.


Carolina Schöön

Carolina är legitimerad djursjukskötare och är inriktad på rehabilitering. Hon driver även eget företag samtidigt som hon är föräldraledig. Carolina arbetar deltid och finns på kliniken två dagar i veckan.


 

Djurvårdare

Jennie Bournonville

Efter utbildning på naturbruksgymnasium med inriktning djurvård har Jennie gått en hunddressörsutbildning och vidareutbildat sig genom flera av Veta-bolagets kurser, bland annat Hud 1, Hud 2, Anestesi 1, Sjukdomslära och Röntgen.

På kliniken är hennes huvudsakliga intresseområden hud och lab.

Hon bor med sin man, två tonårspojkar samt Bedlingtonterriern Ylle. Motion får hon genom att cykla både landsvägscykel och mountainbike.

 


Denice Johansson

Denice har gått en 2-årig djursjukvårdarutbildning på yrkeshögskolan i Önnestad utanför Kristianstad och jobbar nu som djurvårdare på utökad nivå.

Hon har D9-kompetens och har även klarat tentan för legitimation. Främsta intressena på jobbet är labbet och röntgen.

Denice bor tillsammans med sin sambo, två barn och blandrashunden Schaila och huskatten Sallie. Denice har jobbat inom djursjukvården sen examen 2011.


Carola Larsson

Sin utbildning till djurvårdare fick Carola vid Ingelstad Naturbruksgymnasium söder om Växjö.

Hon har alltid haft ett stort djurintresse och har under sin uppväxt bland annat fött upp kaniner. Carola är agilityinstruktör och tillsammans med sin kooikerhondje Stina blir det lite agility och spår ibland.

Carola innehar kennelnamnet Calasti´s. Men det är inte aktuellt med några valpar. Carola bor med sin man och deras tre söner samt kooikerhondjen Elsa.


Christine Karlsson

Christine är utbildad djurvårdare vid Ingelstad naturbruksgymnasium, utanför Växjö. Hennes främsta kompetensområden är djurvårdare, reception och telefon. Det ger henne möjligheter att få göra vad hon trivs riktigt bra med – att möta både djur och människor i ett rikt och varierande arbete.

Hon och sambon bor på en liten gård tillsammans med fyra hundar – långhåriga collierna Kelly och Lilja, den korthåriga collien Lycka och dvärgpinschern Wimza. Där finns också kungspytonormen Mr Frääs, en flock lamor, åsnan Melker, hästarna Mick och Cadillac samt kamelerna Aslan och Athena. Fritiden går åt till att träna och jobba med djuren samt beridet bågskytte.