Kennelhosta

by

Just nu är det många hundar som har drabbats av kennelhosta. Detta är en övre luftvägsinfektion som ger hundar hosta. Sjukdomen orsakas främst av virus och kan därför inte botas med antibiotika. I många fall hostar hunden så intensivt att hostattackerna slutar med en liten kräkning där hunden får upp vitt slem.
Så länge hunden är pigg och verkar må bra, äter och dricker normalt sätter man sällan in behandling. Det är först då hunden drabbas av eventuella sekundära infektioner och blir dålig som man sätter in antibiotika.

Kom ihåg att hunden är smittförande så länge den hostar och bör då inte träffa andra hundar!

Man kan vaccinera mot Kennelhosta men då vaccinet bara innehåller skydd mot viruset parainflensa (som i de flesta fall är orsaken till kennelhosta) och även andra virus kan ge övre luftvägsinfektion kan även vaccinerade hundar i viss mån drabbas av hostan.